Agora grootste sauna

Agora grootste sauna

Grootste sauna ter wereld

Friday, 6 November, 2015

Agora - De grootste sauna ter wereld.

Direct aan het strand, en met een wonderschoon uitzicht over de Atlantische Oceaan is de grootste sauna ter wereld gebouwd. Tylö; is trots op het feit deel te hebben genomen in dit verbazingwekkende project.

De enorme sauna bevind zich op het strand van het kleine eiland Sandhornöya in noord Noorwegen. De Agora heeft een capaciteit tot 150 gasten. Tylö heeft de vier grote Kastor houtkachels geleverd, die deze ruimte voorzien van een intense saunatemperatuur. Het front van de Agora is geheel uit glas opgetrokken, waardoor de gasten een schitterend uitzicht op de oceaan en de lucht genieten.

Agora is onderdeel van SALT; een cultureel initiatief met het oogmerk de arctische cultuur te preserveren. Wanneer de ruimte niet als sauna in gebruik is kan deze dienst doen als groot amphitheater waar van alles, van seminars en lezingen tot concerten en theatervoorstellingen plaats kan vinden. Er bevind zich ook een bar met ruimte voor zo'n honderd gasten.

Voor gasten die er de nacht door willen brengen recommanderen wij de huur van 'n kleine "Njalla" op het strand. De Njalla is een onderkomen tussen huisje en tent, voorzien van houtkachel en glazen plafond. De Sami-architekt Joar Nango werd geïnspireerd door oude Samihuizen bij het ontwerpen van deze unieke onderkomens. De nabijheid van het water en de natuur maken het verblijf tot een belevenis...

Wilt u meer weten? U bent altijd welkom in onze showroom.
 
Redactie Sauna & Stoom