Dankbaarheid

Dankbaarheid

goed voor u!

Friday, 23 February, 2018


Dankbaarheid, een gezonde eigenschap.

Genieten van het leven en daar dankbaar voor zijn; wist u dat dat goed is voor uw gezondheid? Net als lichamelijke inspanning (sport etc.), gezond eten en natuurlijk genieten van een heerlijke massage in uw spa, is het uiten van dankbaarheid goed voor uw lichamelijk en geestelijk welzijn.

De wetenschap over dankbaarheid

Dankbaarheid als onderwerp van een wetenschappelijke studie heeft in de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen; mensen zoeken antwoorden op vragen zo oud als de mensheid: Hoe worden we gelukkig, wat is geluk? Het blijkt dat uiting geven aan dankbaarheid een goed begin is. Onderzoek heeft uitgewezen dat het "tellen van uw zegeningen" kan leiden tot een betere nachtrust, verdieping van uw relaties en een hogere kwaliteit van leven.

Sommige van deze effecten zijn hetzelfde als wanneer u een bad neemt in uw hottub, en kunnen een langdurige gunstige impact hebben op uw stressniveau en algehele conditie. Volgens de New York Magazine’s beoordeling van een studie uit 2016, “hoe meer u uw hersens traint in het voelen en uiten van dankbaarheid, hoe meer uw hersens zich aanpassen aan deze "mindset". Maar hoe pakt u dit aan?

Hoe oefent u dankbaarheid

Hieronder een paar tips. Voor u het weet is het practiseren van dankbaarheid uw tweede natuur.

Houdt een dagboek bij. Schrijf minstens eenmaal per dag iets waar u dankbaar voor bent op. Houdt het simpel, maaar wel specifiek: een aardig gebaar van een collega, of iets waar u om moest lachen.
Gebruik visuele hulpjes; inspirerende tekens, foto's etc. Of lees inspirerende gedichten of citaten voor u gaat slapen.
Creëer affirmaties. Gebruik de tijd die u doorbrengt in uw hottub om uw geest tot rust te brengen en vervolgens, in uw hoofd of hardop, de dingen te benoemen waar u dankbaar voor bent.