Droog en heet?

Droog en heet?

of vochtig en minder warm?

Friday, 20 October, 2017
Droog en heet? Vochtig en minder warm? Zoveel saunaliefhebbers, zoveel manieren om van de sauna te genieten. Wat is uw favoriete sauna?

Traditionele sauna
De Scandinavische sauna is er in 2 variëteiten. De meest klassieke versie: temperatuur rond de 75-90° C en een luchtvochtigheid rond de 5-15%. Nu en dan een plens water op de kachel, waarmee u wordt omhuld door een heerlijke stoomwolk.  

Droge sauna
De meer extreme vorm van saunabeleving met een hoge temperatuur (ca 95–110° C) en vrijwel geen vocht. Als u houdt van intense hitte en flink zweten is dit de sauna voor u.

Stoomsauna
De stoomsauna is een mildere saunaversie met een temperatuur van rond de 45–65° C. Deze temperatuur in combinatie met de zeer hoge luchtvochtigheid van rond de 40-65% biedt u een milde, zachte saunabeleving die ook geschikt is voor kinderen. Om deze beleving te intensiveren kunt u kruiden of aromatische olie aan de stoom toevoegen.

Stoombad
Een stoombad moet niet verward worden met een stoomsauna- het is een totaal andere vorm van baden. Van een stoomsauna kunt u in een reguliere saunaruimte genieten, een stoombad is een afgesloten ruimte, betegeld of van kunststof of glas. In een stoombad is de luchtvochtigheid extreem hoog, tot 100%, en de temperatuur is relatief laag. Een stoombad is een zachte, verzorgende ervaring; thuis is het zinvol om het stoombad te combineren met een douche.

Infraroodsauna
De infraroodsauna maakt gebruik, zoals het woord al zegt, van infraroodwarmte en is niet echt gerelateerd aan de traditionele sauna's. Infraroodpanelen zoals ook gebruikt in schoonheidssalons etc. verwarmen de sauna. De infraroodsauna wordt ook regelmatig gebruikt voor medische doeleinden, en kan bijvoorbeeld de symptomen van reuma en pijnlijke gewrichten verzachten. 

Multisauna
Installatie van infraroodpanelen in combinatie met een Tylö kachel is een prima manier om uw sauna te optimaliseren. De infraroodpanelen zorgen voor snelle opwarming en bieden medische voordelen, terwijl de saunakachel het gevoel van een traditionele sauna geeft.