Eigen Hamam

Eigen Hamam

Huisgemaakte hamam?

Eigen Hamam

Eigen Hamam

Huisgemaakte hamam?

Wednesday, 6 January, 2016

In Noord Afrika, Turkije en het Midden-Oosten zijn de hammams traditioneel de plek bij uitstek voor ontspanning en sociaal netwerken. "Verspreider van warmte" is de betekenis van het woord hammam. Men vindt deze traditie ook terug in de oudromeinse badrituelen.

Uw eigen luxe hammamsfeer thuis creëren is niet moeilijk met authenthieke aromatische en traditionele producten uit de Oriënt. Combineer bijvoorbeeld Beldi, de traditionele Marokkaanse zwarte zeep met de mineraalrijke rhassoulklei uit het Atlasgebergte en wat Arganolie, bekend om zijn helende eigenschappen. Gebruik voor een goede scrubbeurt een Kessa scrubhandschoen.

U begint met het insmeren van de vochtige huid met de Beldi zeep, als voorbereiding op het scrubben. Deze zeep is gemaakt van olijfolie, fijngestampte olijven en zout, en is zowel verzachtend als verzorgend. Na enige tijd spoelt u de zeep af, wacht tot het transpireren begint om vervolgens te scrubben met de Kessa scrubhandschoen. Spoel goed af en breng een royale hoeveelheid rhassoul aan op lichaam, gezicht en haar. Rhassoul is een veelzijdig schoonheidsprodukt dat de huid reinigt en voedt, en wordt al meer dan duizend jaar gebruikt. Om het vochtigheidsgehalte weer aan te vullen brengt u de argan olie aan op huid en haar. Als afronding van het ritueel en voor een helder hoofd bevelen wij een glas huisgemaakte Marokkaanse muntthee aan.

Muntthee:
1 l water
4 theelepels honing
2 theelepels groene thee
een klein bosje verse muntblaadjes.

Kook het water, voeg de thee en de muntblaadjes toe, wacht 5 minuten en roer dan de honing erdoor. Serveer gegarneerd met wat verse munt.Wilt u meer weten? U bent altijd welkom in onze showroom.
 
Redactie Sauna & Stoom