Geuren in sauna

Geuren in sauna

Thursday, 15 October, 2015

"Ik houd van de geur van berkeblad in de sauna"

Susan Lanefelt is al 50 jaar actief in de gezondheids- en wellnessindustrie. Op dit moment leidt ze trainingsessies, en  voelt ze zich energieker en sterker dan ooit. De sauna is een van haar favoriete vrijetijdsbestedingen. 

Door haar bekendheid als traininginstructeur en ook van het tv programma 'Let's Dance' is zij de belichaming van gezondheid. Als 69 jarige barst zij nog steeds van de energie, en ziet ze elke dag als een nieuw avontuur. Zij ziet geen enkele reden om het rustiger aan te doen; integendeel.

- Als je houdt van wat je doet is er geen limiet, vind ze. "'Let's Dance' is het beste wat me is overkomen, ik ben gek op dansen! Ik train iedere dag en let op wat ik eet". Susan eet veel fruit en groente, volkorenbrood en vette vis. En, als ze daar zin in  heeft, een lekker softijsje met karamelsaus.
Ze benadrukt het belang van balans in het leven; aandacht voor zowel lichaam als geest. Haar advies aan senioren; onderschat jezelf niet!

- We kunnen meer dan we denken! Maak gebruik van weerstand om de spieren te trainen. Je hoeft niet naar de sportschool, gebruik bijvoorbeeld stenen als gewichten. Maar..spieren verslappen, dus gebruik ze!

Susan maakt graag lange wandelingen met de hond in bos en veld. Kalmte is belangrijk, zodat  gedachten kunnen komen en gaan in de rust en ruimte die de natuur biedt.

– Ik ben gek op de sauna; de rust, de warmte en het geluid van knisperend vuur.


Esthetiek is belangrijk, en Susan houdt van een minimalistisch en licht design. Ook geur is een belangrijke factor.

 Ik heb geleerd hoe bundels te maken van berkentwijgen op de Finse manier. Die gebruik ik om mijn huid zachtjes mee te slaan. De geur is stimulerend, de bloedsomloop wordt bevorderd en het heeft een fantastisch effect, zegt ze.

Wilt u meer weten? U bent altijd welkom in onze showroom.
 
Redactie Sauna & Stoom