Gezond en ontspannen door uw jacuzzi

Gezond en ontspannen door uw jacuzzi

Tuesday, 27 May, 2014
Gezondheid en ontspanning. Zomaar een paar woorden de me te binnen schieten als ik denk aan een hottub of een Spa. Het kan u bijna niet ontgaan zijn: zelden werd er zoveel geschreven over gezondheid. Aangezien iedereen het altijd maar druk lijkt te hebben is onthaasten in een wellness resort of uw eigen jacuzzi een heerlijk manier om bij te komen. Bij een gezond leven hoort nou eenmaal een behoorlijke dosis ontspanning. Niet voor niets zijn de wellness weekenden zo populair en is wellness een trend die niet meer weg te denken is. Het is dan ook heerlijk om even alles te vergeten en uw hoofd leeg te maken. 
 
Al eerder had ik het over de hydromassage, die zo goed is voor de spieren, maar er zijn natuurlijk nog meer redenen voor de aanschaf van een spa of voor een bezoek aan een wellness resort.
 
Stressverminderend
Stress is een natuurlijk reactie van het lichaam. Er is niks mis met een portie gezonde stress, want hierdoor presteren we beter. Maar als het werk gedaan is, is het wel van belang weer te ontspannen. Zelf neem ik bijvoorbeeld regelmatig een pauze van vijf minuten. Even een kopje koffie zetten, of gewoon door wat tijdschriften bladeren. Dan kan ik er daarna weer vol tegenaan. Maar u kent het gevoel misschien wel, van verkeerd ademen na een lange dag werken. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat een massage in een jacuzzi dan erg bevrijdend werkt. En nog een voordeel: sinds ik regelmatig gebruik maak van een spa slaap ik ook beter.
 
Vermindert pijn, bevordert genezing
Regelmatig gebruik van een bubbelbad vermindert de pijn die gepaard gaat met artritis. Ten eerste bent u in het water gewichtsloos, waardoor de druk op uw gewrichten minder wordt, maar door het warme water van de spa worden uw gewrichten ook verwarmd en wordt het weefsel rekbaarder. De massage in een spa zorgt er bovendien voor dat afvalstoffen in het lichaam sneller verwijderd worden, waardoor genezing van uw lichaam sneller gaat.
 
Hechtere band met uw gezin
Een jacuzzi of hottub leent zich er uitstekend voor om samen met uw gezin tijd in door te brengen. Tijd voor elkaar is belangrijk en een spa in de tuin is een perfecte reden om bij elkaar te zitten.
 
Er zijn daarnaast natuurlijk nog tal van redenen voor jacuzzi gebruik. Wilt u uw ervaringen delen? Dit kan op onze Facebook pagina: Sauna & Stoom. We houden u daar ook op de hoogte van het laatste nieuws.
 
 
Peter Groot
Mede-eigenaar Sauna & Stoom