Helo saunakachels

Helo saunakachels

Friday, 31 October, 2014
In het land der saunakachels is er behoorlijk wat keus. Zo kunt u bij Helo kiezen voor de houtgestookte kachel of de elektrische kachel. Die bestaan dan ook weer in verschillende soorten en maten. Helo is een vaste partner van Sauna & Stoom en maakt al sauna’s en onderdelen sinds 1919. Het is inmiddels de grootste fabrikant van sauna en stoom onderdelen ter wereld en ze hebben dan ook een behoorlijk assortiment aan saunakachels.
 
Helo elektrische saunakachel
De elektrische saunakachels van Helo komen origineel uit Zweden. Het voordeel van een elektrische saunakachel is dat er geen vuur en gas aan te pas komt en dus veilig is in gebruik. De warmte van de kachel trekt in de saunastenen en door de warme straling verwarmt de kachel de saunacabine en uw lichaam. De ultieme saunakachel hierin is de Helo Saunatonttu, ontworpen in samenwerking met Ristoma Ratia, die nog meer ontwerpen op zijn naam heeft staan. In de stenen die bij deze kachel horen zit constant warmte opgeslagen, waardoor de kachel altijd klaar is voor gebruik.
 
Helo houtgestookte saunakachel
De houtgestookte kachels van Helo zijn er ook in verschillende soorten. Het voordeel van een houtkachel is dat het de echte traditionele sauna sfeer met zich meebrengt. Bovendien ruikt het lekker en het knapperende haardvuur zorgt voor ontspanning. Vroeger zetten de saunagebruikers de deur een stukje open om de rook naar buiten te laten. Een schoorsteen in uw sauna is natuurlijk ook erg handig als u een houtgestookte kachel wilt.  En als u voor een houtkachel kiest is het prettig als u makkelijk een voorraad hout aan kunt leggen, omdat u die nou eenmaal nodig heeft voor deze saunakachel.
 
Het hangt van uw eigen smaak en van uw sauna af wat voor soort kachel het beste bij u past. Als u meer informatie wilt, bent u natuurlijk altijd welkom voor persoonlijk advies.
 
Redactie Sauna & Stoom