Kiezen voor een infraroodsauna

Kiezen voor een infraroodsauna

Saturday, 20 September, 2014
Kiezen voor een infraroodsauna of voor een traditionele sauna? Dat is geheel afhankelijk van uw eigen voorkeur. In een traditionele Finse sauna wordt de lucht opgewarmd, in een infraroodsauna wordt uw lichaam warm door de infraroodstraling. Wat kan dit voor u doen?
 
Spierherstel met infraroodstraling
Doordat de infraroodstraling in de huid dringt worden uw spieren warm. Hierdoor wordt de doorbloeding van de spieren gestimuleerd en dit heeft als gevolg dat spieren sneller herstellen; afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Daarom is het heel fijn om na het sporten gebruik te maken van de infraroodcabine. Daarnaast werkt het ook preventief tegen spierpijn.
 
Temperatuur infraroodcabine
Vindt u de lucht in de traditionele sauna te benauwend, dan is de infraroodsauna wellicht wel iets voor u. De temperatuur ligt lager en omdat niet de lucht, maar uw lichaam opgewarmd wordt is het een ideale sauna voor mensen die de traditionele sauna als te benauwend ervaren.
 
Gezondheidsvoordelen infraroodsauna
De infraroodcabine werkt niet alleen goed tegen spierpijn, ook mensen die last hebben van gewrichten kunnen geholpen zijn bij het regelmatig gebruik maken van de infraroodcabine. Dit komt doordat de algehele bloeddoorstroming verbetert door de warmte.
 
Ontspannen in de infraroodcabine
Naast deze voordelen voor spieren en gewrichten werkt de infraroodcabine ook ontspannend. Doordat u zweet verwijdert het lichaam afvalstoffen en voelt u zich niet alleen fris, u ziet er ook gezond en fris uit.
 
Geuren infraroodsauna
Vindt u de geuren in de sauna ook altijd zo lekker? Deze zijn ook verkrijgbaar voor de infraroodsauna. Zodat u ook uw huis heerlijk naar een wellnessresort kan laten ruiken en helemaal kunt ontspannen. U vindt de geuren die wij verkopen van Camylle in onze webshop.
 
Wilt u meer weten over de voordelen van een infraroodsauna voor bij u thuis? Neem dan contact met ons op, of kom langs in onze showroom.
 
Redactie Sauna & Stoom