Koreaanse huidverzorging

Koreaanse huidverzorging

ook in de sauna

Thursday, 19 April, 2018


Korea biedt de landen die traditioneel bekend staan om hun schoonheidsindustrie tegenwoordig stevige competitie; de zogenaamde “K beauty” verovert de wereld van de huidverzorging. Een belangrijk onderdeel van deze trend is de zeer goed gehydrateerde "dikke" huid. Dit resulteert in de zogenaamde "glazen huid"; de huid is dermate gehydrateerd dat die letterlijk nat lijkt en glanst als glas. Hoe bereikt u dit, en wat doet de sauna in deze koreaanse schoonheidsbehandeling? "Steamcials" en  "sheet mask sandwiches" vormen de 2 belangrijkste pilaren in  K beauty.

Wat is een "steamcial"?

 Het woord Steamcial is een samentrekking van de Engelse woorden steam (stoom) en facial (gezichtsbehandeling). Het idee is dat u zich voorbereidt op de behandeling met stoom, om zo de huid te verzachten en de poriën te openen. U kunt de stoomontwikkeling in de douche of het bad gebruiken, maar het beste is natuurlijk een stoomsauna. De gunstige effecten van stoom zijn al sinds mensenheugenis bekend, en in schoonheidssalons en spa's worden facials vrijwel altijd voorbereidt met stoom. U kunt deze truc ook thuis toepassen: Gebruik veel stoom voordat u een serum of crème opbrengt. U zult merken dat uw huid de produkten beter absorbeert; aarzel niet om meer crème of serum te gebruiken, of het tijdens een sessie 2 x aan te brengen. Het klinkt simpel; om stoom gebuiken bij uw huidverzorging, maar het resultaat zal u verbazen.

"Sheet mask sandwich"

 Een ander belangrijk item in de Koreaanse schoonheidsverzorging dat zich razensnel verspreidt zijn de huidmaskers. U heeft ze wellicht gezien op Instagram, Youtube, in uw warenhuis of bij de drogist, en u afgevraagd: "waar gaat dit eigenlijk over?"  Een "sheetmask" is, u raad het al, een soort doek voor het gezicht, helemaal vol vitaminen, serums en nog veel meer huidverwennerij. Voor echte hardcore beautynerds echter is het gebruik van het huidmasker volgens de instructies niet voldoende; die maken van het sheetmask een sandwich. Mensen met een zeer droge huid of bijvoorbeeld eczeem zweren hierbij, en het is vrij simpel: U combineert uw stoomritueel met een sheetmask, en halverwege het ritueel brengt u onder het masker extra serum of crème aan, voila, de "sheetmask-sandwich". Aan het einde van dit ritueel ziet uw huid er jaren jonger uit en voelt aan als baywangetjes.