Matcha!

Matcha!

Matcha thee

Thursday, 13 July, 2017

Gezonde gewoontes: Vijf feiten over matcha-thee.

Ineens heeft iedereen het over Matcha-thee. Het groene drankje is populair, maar wat houdt deze hype eigenlijk in? 5 leuke feitjes over deze trendy thee uit Japan.

Een snel cafeïneshot

Matcha bevat 3 x zoveel cafeïne dan gewone thee, dus niet echt geschikt als slaapmutsje. Aan de andere kant; matcha is een goed alternatief als u probeert te minderen met het drinken van koffie!

Matcha-thee houdt u jong en slank.

Matcha-poeder is gemaakt van japanse thee van hoge kwaliteit, die is gedroogd en fijngemalen. Hierdoor blijven meer van de gezonde ingrediënten intact dan bij reguliere thee, omdat alles van het theeblad gebruikt en genuttigd wordt. Matcha bevat veel anti-oxidanten die, zo wordt beweerd, uw lichaam jong houden en uw metabolisme in balans.

Kruidt het met matcha

Matcha kan worden gebruikt als kruiderij in van alles, van cupcakes en brownies tot soep en wokgerechten. Dit trendy theepoeder heeft snel naam gemaakt bij de gezondheidsgoeroes, mede door zijn unieke smaak.

Blijf uit de buurt van de zoete varianten

Matcha heeft een specifieke, boterachtige smaak, die doet denken aan spinazie.Voor sommigen is juist deze smaak voorwaarde, maar er zijn ook fabrikanten die deze smaak proberen te verbloemen door toevoeging van (veel) suiker. Trap niet in deze valstrik; het maakt gezonde thee ongezond, en het is tevens een goedkope truc om het kostbare poeder te verdunnen met suiker of andere zoetstoffen.

Een kopje per dag...

Soms bevat groene thee lood, dat is geabsorbeerd door de plant, dit is vaak het geval met thee uit China. Wanneer thee op de traditionele manier wordt gezet wordt het giftige metaal samen met de blaadjes weggegooid, maar omdat Matcha-thee in poedervorm wordt genuttigd drinkt u ook het eventuele aanwezige lood. Drink dus niet meer dan een kopje per dag.