Munt in de morgen scherpt uw geest

Munt in de morgen scherpt uw geest

Friday, 17 April, 2015
Het gebruik van etherische oliën is terug te vinden tot in het Oude Griekenland, maar onderzoek in dit gebied is lang niet goed op gang gekomen. Nu tonen een aantal wetenschappelijke studies echter aan dat aromatherapie een meetbaar effect kan hebben op onze gezondheid en onze capaciteit.

Hoe pepermuntaroma onze concentratie en geheugencapaciteit beïnvloed werd onderzocht door Moss en collega’s aan de Northumbria University in het Verenigd Koninkrijk.

De resultaten laten aanzienlijke verschillen zien tussen de groep die getest werd in een naar pepermunt geurende omgeving en de andere controle groepen. Degenen die werden blootgesteld aan pepermunt gaven ook aan dat ze zich energieker en alerter voelden dan de andere deelnemers aan de studie.

- Onze resultaten suggereren dat etherische oliën een significante impact kan hebben op het menselijk welzijn en gedrag, stelt de Britse onderzoeksgroep in de International Journal of Neuroscience.

In andere woorden, ‘s ochtends in een sauna gaan met een muntgeur zorgt voor een goede basis voor een productieve werkdag. Camylle biedt een ruim assortiment van geuren, ieder met eigen specifieke effecten en voordelen. U hoeft slechts een paar druppels in het water te doen en dat over de hete stenen te gieten; binnen enkele seconden vult de sauna zich met een heerlijk geurende stoom. Pepermunt evenals bergamot staan bekend als geuren die de zintuigen aanscherpen en u meer energie geven. Limoen, grapefruit en eucalyptus zijn andere geuren die verfrissend en verkwikkend werken. Fruitig en fris, ze doen allemaal wonderen in de ochtend sauna.

Wilt u ook een heerlijke geur voor in de sauna of wilt u meer weten? Dan bent u altijd welkom in onze showroom.
 
Redactie Sauna & Stoom