Onderhoud Jacuzzi

Onderhoud Jacuzzi

Sunday, 4 May, 2014
Voordat wij een jacuzzi aanschaften dachten we dat het onderhoud veel tijd in beslag zou nemen. Natuurlijk wilden we dit niet; een eigen spa in de tuin wilden we om te genieten, niet om tijd kwijt te zijn aan onderhoud in ons al drukke bestaan. Nu we een Spa in de tuin hebben, blijkt dat het onderhoud helemaal niet zoveel werk is. Natuurlijk zijn er wel een aantal handelingen waar je als spa-eigenaar niet onderuit komt. Daarom hier een aantal tips, om in weinig tijd uw jacuzzi optimaal te onderhouden.
 
Water verversen van uw jacuzzi
Ik ververs het water van onze spa om de twee maanden. Onze Spa geeft zelf aan hoeveel water er vervangen moet worden. Erg fijn, want zo verspillen we niks en hoeven we ook niet elke keer de hele jacuzzi leeg te laten lopen. Tijdens het vullen van het bad bevestig ik altijd de Clean Screen -voorfilter aan de tuinslang. Deze filtert het water, voordat het in onze jacuzzi terecht komt, van metalen, zoals koper en ijzer. Daarnaast besteed ik per week ongeveer vijf minuten aan het checken van de Ph-waarde. Mocht het nodig zijn voeg ik wat stabiliserende producten toe.
 
Bescherming tegen kalk
Om het water zacht te maken gebruik ik de Vanishing Act –kalkverwijderaar. Zo gaat het spa-water langer mee en wordt de spa beschermd tegen de schade die hard water aan kan brengen. Bovendien voelt het water heerlijk zacht op de huid. Drie vliegen in een klap dus.
Als er in het water bladeren of bijvoorbeeld steentjes liggen, wat helaas altijd kan gebeuren, hebben we de SpaVac staan. De SpaVac heeft geen pomp, batterij of wateraansluiting nodig en reinigt de jacuzzi in een handomdraai van vuil. Niemand wil tenslotte met zijn of haar voet op een scherp steentje trappen.
 
Betrouwbaar, energiezuinig en geruisloos
Last but not least: al het water loopt door de filters voordat het weer in de spa terecht komt. Als we gebruik maken van de spa en de jets dus aanstaan, wordt het water zelfs gezuiverd waar we bij zitten. De pomp is betrouwbaar, energiezuinig en geruisloos. We hebben er over het algemeen dus niet zo gek veel omkijken naar en kunnen optimaal genieten van onze Spa.
 
 René Kroese