Ontspannen & Stoom

Ontspannen & Stoom

Tuesday, 3 June, 2014
Wat is er fijner dan aan het eind van de dag thuiskomen, beseffen dat er niks meer hoeft en om vervolgens volledig te ontspannen in uw eigen jacuzzi? Kop koffie erbij, tijdschrift erbij, of gewoon lekker zitten en een goed gesprek voeren met de kinderen en uw partner. Het kan, het mag en het is nog hartstikke gezond ook. Al eerder hadden we het over de hydromassage, die zo goed is voor de spieren, maar er zijn natuurlijk nog meer redenen voor de aanschaf van een Spa of voor een bezoek aan een wellness resort.
 
Een jacuzzi brengt ontspanning
Bij een gezond leven hoort nou eenmaal een behoorlijke dosis ontspanning. Stress is een natuurlijk reactie van het lichaam. Er is niks mis met een portie gezonde stress, want hierdoor presteren we beter op, bijvoorbeeld, het werk. Maar als het werk af is, is het wel van belang weer te ontspannen. Tussendoor een pauze nemen van vijf minuten doet al wonderen. Even een kopje koffie zetten, of gewoon door wat tijdschriften bladeren. Dan kunt u er daarna weer vol tegenaan. Maar als u aan het eind van de dag iets meer nodig heeft dan die vijf minuten, doet een massage in uw jacuzzi wonderen. Nooit meer hoofdpijn na een lange werkdag.
 
Hechtere band met uw gezin
Een jacuzzi of hottub leent zich er uitstekend voor om samen met uw gezin tijd in door te brengen. Tijd voor elkaar is belangrijk en een spa in de tuin is een perfecte reden om bij elkaar te zitten en de dag door te nemen. Een tv-scherm ophangen kan natuurlijk ook. Zo kunt u samen naar uw favoriete films en series kijken. En als de kinderen naar bed zijn, kunt u met uw partner genieten van de sterrenhemel.
 
Vermindert pijn, bevordert genezing
Regelmatig gebruik van een bubbelbad vermindert de pijn die gepaard gaat met artritis. Ten eerste bent u in het water gewichtsloos, waardoor de druk op uw gewrichten minder wordt. Door het warme water van de spa worden uw gewrichten ook verwarmd en wordt het weefsel rekbaarder. De massage in een spa zorgt er bovendien voor dat afvalstoffen in het lichaam sneller verwijderd worden, waardoor genezing van uw lichaam sneller gaat. Dit geldt natuurlijk ook na een uurtje fanatiek sporten.
 
Meer weten over onze wereld van de jacuzzi’s en hottubs? Like dan onze facebookpagina: Sauna & Stoom. Bovendien houden we u daar op de hoogte van leuke winacties.
 
 
Redactie Sauna & Stoom