Sauna en hoofdpijn

Sauna en hoofdpijn

Sauna kan stressgerelateerde hoofdpijn verzachten

Thursday, 9 June, 2016

Sauna kan stressgerelateerde hoofdpijn verzachten.

Nieuw-Zeelandse onderzoekers hebben aangetoond dat sauna-sessies de drukkende hoofdpijn, veroorzaakt door stress, kunnen verzachten.

In een studie gepubliceerd in the journal of Alternative and Complementary Medicine vergeleek de Nieuw-Zeelandse onderzoeker Giresh Kanji twee groepen patienten die leden aan chronische druk-hoofdpijn. 37 mensen participeerden in de studie. De helft daarvan kreeg instructies om regelmatig een saunabad te nemen gedurende 8 weken. Het resultaat loog er niet om. de saunabaders gaven aan beduidend minder last te hebben.

De Sauna biedt een simpele en effectieve manier aan zelfmedicatie die de intensiteit van hoofdpijn in belangrijke mate reduceert, aldus de conclusie van de onderzoekers.

Een van Giresh Kanjis uitgangspunten voor deze studie was het feit dat hoofdpijn , migraine, depressie en angststoornissen in warme landen beduidend minder voorkomen.  

Voor bewoners van een kouder klimaat is de sauna een manier om toch te profiteren van de voordelen van warmte, aldus Kanji tijdens een interview met het Nieuw Zeelandse magazine ´Stuff´.

Bronnen:
http://online.liebertpub.com/doi/ab//10.1089/acm.2013.0466http://
www.stuff.co.nz/science/8851924/Sauna-stint-relieves-headaches-doctor

Wilt u meer weten?

U bent altijd welkom in onze showroom.