Sauna en spieren

Sauna en spieren

Sauna bevordert de spiergroei

Saturday, 28 May, 2016

Sauna bevordert de spiergroei

Het is hoogzomer en we werken ons in het zweet om ons lichaam bikini/zwembroekproof te sporten. Maar...wist u dat een simpele saunasessie dit proces bevordert?

De geschiedenis van de sauna gaat ver terug; zowel in Europa als in grote delen van Azie. In sommige landen, bijvoorbeeld Finland, heeft vrijwel ieder huis een sauna. Traditioneel werd de sauna gebruikt voor reiniging en ontspanning, maar tegenwoordig wordt de sauna steeds vaker gebruikt om zijn specifieke voordelen voor de gezondheid.

Er is een groep die deze voordelen reeds heeft ontdekt- de atleten. En niet alleen voor de traditionele post workout-ontspanning zoals deze al lang wordt gebruikt. Volgens Dr. Rhonda Perciavalle Patrick, Ph.D,heeft het verhogen van de lichaamstemperatuur significante verbetering van de spiergroei en het uithoudingsvermogen als resultaat. Dr. Patrick noemt dit ”Hyperthermische conditionering” die, volgens uitputtend onderzoek, een aantal positieve effecten op de gezondheid heeft.

Wanneer uw lichaam onderhevig is aan warmte past het zich daaraan aan, waardoor er een aantal veranderingen ten goede plaatsvinden. De veranderingen zijn onder andere; hoger plasmavolume en betere bloeddoorstroming naar hart en spieren. Dit leidt vervolgens tot een beter uithoudingsvermogen en grotere spiermassa vanwege een groter aantal proteinen en groeihormoon.

Dus: Wanneer u in de sportschool bezig bent uw biceps op te pompen, maak er dan een gewoonte van af te sluiten met een saunasessie.

Info, redactie Sauna & Stoom