Sauna en uw hart

Sauna en uw hart

Saunagebruik met betrekking tot het hart

Thursday, 22 September, 2016

Sauna vermindert het risico op hartklachten.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat regelmatig saunagebruik het risico op een hartaanval kan verminderen met 63%. Een Fins team van onderzoekers deed een verbazingwekkende ontdekking aangaande saunagebruik met betrekking tot het hart. Het team volgde 20 jaar lang 2000 mannen van middelbare leeftijd (42/60 jaar). Gedurende deze periode werd het duidelijk dat de regelmatige saunagebruikers een significant lager risico hadden op cardiovasculaire aandoeningen. De saunagebruikers leefden aanzienlijk langer. Dit effect werd sterker naarmate er vaker gebruik werd gemaakt van de sauna. Het onderzoek werd geleid door Dr. Jari Laukannen, cardiologist aan de universiteit van Oost Finland.
– We zagen dat deze relatie sterk was, zelfs als andere potentiële variabelen werden meegenomen in de analyse, aldus Laukannen.
De mechanismen die verklaren waarom de sauna dergelijk positief effect heeft op het cardiovasulaire stelsel zijn nog niet bekend bij de onderzoekers.
– Nieuw onderzoek moet uitwijzen waarom dit zo is, aldus Dr. Jari Laukannen.
Dr. Rita Redberg is cardiologist aan de Universiteit van Californië en editor van het blad dat de studie publiceerde; JAMA Internal Medicine.
– Ik ben altijd een saunaliefhebber geweest, maar had geen idee dat dit zo'n grote invloed kon hebben op mijn gezondheid, zegt ze tot Reuters.
Dr. Rita Redberg stipt aan dat de ontspanning en het sociale aspect van de sauna ook een belangrijke positieve factor zijn.
–Hoewel we nog niet precies weten op welke manier de sauna zorgt voor een langer leven; het wel is duidelijk dat tijd doorgebracht in de sauna zeer goed bestede tijd is, aldus Laukannen.

Wilt u meer weten? U bent altijd welkom in onze showroom.

 
Redactie Sauna & Stoom