Sauna en uw huid

Sauna en uw huid

6 beautytips voor in de sauna

Thursday, 1 February, 2018

Echte schoonheid komt van binnenuit. Maar ook van lekker zweten in de sauna! Hieronder 6 redenen waarom de sauna zo'n goede keus is als u uw huidverzorging wilt opwaarderen. 

Sauna verjongt de huid

Collageen geeft de huid en de organen kracht en souplesse. De warmte in sauna's en stoombaden verhoogt de collageenproduktie, en versterkt en verjongt aldus de huid. De warmte helpt ook de huid zich te ontdoen van dode huidcellen. 


Zweten werkt reinigend

Door het heftige zweten in de sauna wordt uw huid intensief gereinigd; toxinen en verontreinigingen worden "weggespoeld", met als resultaat een gezondere huid, minder neiging tot acne, meeëters en pukkels.  

De sauna verleent u glans

Door de hitte in de sauna wordt de bloedcirculatie dramatisch opgevoerd. Hierdoor krijgt uw huid een gezond en fris aanzien, alsof u zojuist van de skipiste bent gestapt of een boswandeling hebt gemaakt. Een frisse, gezonde glans- geen make-up nodig.

houdt uw huid gehydrateerd

Door de warmte en het zweten worden de talgklieren geactiveerd. De functie van deze klieren is de huid gehydrateerd en soepel te houden. Door de produktie van talg te stimuleren helpt de sauna u uw huid in perfecte conditie te houden.

Sauna voor het scrubben

Enige tijd in de warmte van de sauna bereidt uw huid perfect voor op een scrub- of peelingbehandeling. Het zweten en de warmte maken een droge huid zacht en helpt bij  de verwijdering van dode huidcellen. Scrub uw huid na de sauna en u wordt beloond met een fluweelzachte huid.  

Verbrand caloriën met de sauna

Wist u dat een uur in de sauna of een warm bad caloriën verbrand? Dit komt door de verhoging van de lichaamstemperatuur. Research geeft aan dat u in een saunasessie hetzelfde aantal caloriën kunt verbranden als bij een rondje rennen.