Sauna en uw huid

Sauna en uw huid

verwen uw huid

Friday, 12 August, 2016Sauna verbetert uw huid.

Regelmatige stoomsauna-sessies doen wonderen voor uw huid; de poriën worden gereinigd en de bloedcirculatie wordt beter.

Francesca Fusco is dermatologe in New York, bekend door haar non-invasieve methode voor huidverbetering en -verjonging. In een interview in Allure geeft ze advies hoe de huidconditie te optimaliseren door middel van stoom.

Eigenlijk biedt de tijd die men doorbrengt in de sauna u een soort van gezichtsbehandeling, maar dan voor het hele lichaam. Vijftien minuten in de stoom opent de poriën, versterkt de transpiratie, verhoogt de doorbloeding en ontgift, aldus Fusco.

Regelmatige saunagang, en dan speciaal stoomsauna laat uw huid stralen. De hitte, het transpireren en de circulatie stimuleren de productie van collageen en reinigen en verjongen uw huid intens.

Voordat u de sauna betreedt raad ik een douche met scrubbeurt aan, aldus Fusco. Blijf ongeveer 15 minuten in de stoom, en daarna nogmaals douchen en scrubben.

Hydratatie is zeer belangrijk, zowel in- als uitwendig. Fusco raadt ons aan veel water te drinken en de huid na elke scrub/saunasessie in te smeren.

Smeer de huid in als die nog vochtig is, en daarna kunt u eventueel nog jojoba-olie gebruiken voor maximaal effect, zegt Fusco.

Als u uw huid wilt verbeteren zult u consequent moeten zijn. Slechts één saunasessie heeft nauwelijks effect; bij regelmatig gebruik van de stoomsauna zult u de verbetering in uw huid zeker opmerken.
 
Redactie Sauna & Stoom