sauna in Svalbard

sauna in Svalbard

de meest noordelijke sauna

Wednesday, 27 December, 2017

Sauna in Svalbard - noordelijker kan bijna niet

  

 

Hooggelegen in de Noordelijke IJszee bevindt zich de Svalbard archipel tussen 74 and 81° noord. Dit is het meest noordelijke deel van Europa, en ook de meest noordelijke bestemming bereikbaar met 'n lijnvlucht.

De Noorse Svalbard archipel is een van de extreemste oorden van onze planeet.

Hoofd-bevoorradingsstation is basiskamp Spitsbergen, dat in totaal 4 lodges biedt rond het hoofdeiland. Laatste toevoeging is Nordenskiold, een elektravrije voormalige jagershut die zich naast een grote gletsjer bevindt. Alleen toegankelijk per boot, hondenslee of sneeuwmobiel.  Bevat 5 rustieke kamers, een sauna en een adembenemend uitzicht over het arctische landschap.

Spitsbergen biedt Arctische belevenissen op het uiterste randje van de bewoonde wereld. Maar de bestemming is toch niet zo ontoegankelijk als u waarschijnlijk denkt; Als u 's morgens uw reis aanvangt vanuit centraal Europa zult u in Longyearbyen zijn rond het middaguur, en heeft u een van de meest afgelegen stations bereikt in de avond. Dan bevindt u zich aan de grens van de beschaving buiten het kleine dorp; een ongerept landschap wacht hier op u... 

Dit deel van onze planeet heeft een van de meest fragiele ecosystemen ter wereld, en de expeditie's vanuit Spitsbergen worden dienovereenkomstig gepland, met een sterke focus op de ecologie, en een zo klein mogelijke 'footprint' achterlatend.

De activiteiten en excursie's worden aangepast aan de seizoenen, en wanneer de dagen lengen en de lente in aantocht is worden ook de trips langer. In april krijgt u te maken met het fenomeen van de middernachtzon. Dit is een mooie tijd voor een bezoek; u ziet de zeehondenfamilie's zonnend op grote blokken fjord-ijs. Wat u ook doet; per sneeuwmobiel, met de hondenslee of op ski's, uw reis zal memorabel zijn. En terug in het kamp wacht u een heerlijk warme sauna.

 

Meer info:  basecampspitsbergen.com