Sauna volgens Ayurveda

Sauna volgens Ayurveda

Oude Indiase wijsheid.

Tuesday, 29 December, 2015

Oude Indiase wijsheid, toegepast in de saunacultuur: Ayurveda is een eeuwenoude geneeswijze, gebaseerd op de aanname dat ieder mens verschillende fysieke en mentale eigenschappen heeft. Ayurveda, of kennis van het leven; ayur = kennis, veda = het leven. Volgens de Ayurvedische traditie zijn de mensen onder te verdelen in drie persoonlijkheidstypes; Vata, Pitta en Kapha. Vindt uw ideale bad, passend bij uw Ayurvedische type.  
Vata: Bent u slank, en gevoelig voor stress? Dan bent u waarschijnlijk een Vata persoonlijkheid volgens de Ayurveda. Een bad met zout verhoogt uw welzijn en zorgt voor herstel na een veeleisende dag. Gebruik badzout met citrus of palissander om lichaam en ziel te kalmeren. Breng na uw bad een vochtinbrengende crême of olie aan.
Pitta: Heeft u een gemiddelde lichaamsbouw en bent u redelijk stressbestendig? Waarschijnlijk hoort u in de Pitta categorie. Zelfs als je relatief makkelijk met stress om gaat is het belangrijk om te ontspannen en tot rust te komen om uw energie op peil te houden. Producten die ylang ylang bevatten hebben kalmerende en verzachtende eigenschappen, goed voor Pitta persoonlijkheden. Boost je immuunsysteem met een paar druppels kamille-olie in sauna en stoombad, en geniet van de geur. Kapha: Als je een sterke en robuuste lichaamsbouw hebt en zelden gestresst raakt, behoor je waarschijnlijk tot het persoonlijkheidstype Kapha. Bij vermoeidheid werkt lavendel verfrissend en opbeurend. Na het lavendel(stoom)bad smeert u zich in met geurige citrusolie voor een energieboost.

Wilt u meer weten? U bent altijd welkom in onze showroom.
 
Redactie Sauna & Stoom