Tips bij kerststress

Tips bij kerststress

Saturday, 20 December, 2014
Een echte wellnesskerst? Of liever lang tafelen met familie? Nu de feestdagen steeds dichterbij komen, stellen veel mensen zichzelf een aantal vragen: wat zet ik op tafel? Wat trek ik aan? Waar gaan we de kerstdagen doorbrengen? De term ‘kerststress’ verschijnt ineens overal, iedereen schijnt er last van te hebben. Hier geen zin in? Wij ook niet. Dus hier een aantal tips voor een ontspannen kerst waar relaxen in uw jacuzzi prima bij past!
 
Wellness bij kerst
Er ‘moet’ ineens veel. Of dat denken we. Het moet gezellig zijn, we moeten kerstkaarten versturen, kerstdiners bijwonen of ontbijten met collega’s, recepten uitzoeken, en  meer van die typische dingen die we alleen tijdens de kerstdagen bedenken en wat ons extra werk oplevert. Maar moet dat eigenlijk allemaal wel? Blijf vooral bij uzelf. Meestal denken we teveel voor anderen en laten we onze eigen regels en opvattingen over hoe we iets willen achterwege. Terwijl het juist twee vrije dagen zijn die we juist goed kunnen gebruiken om eens lekker bij te komen en te doen wat we leuk vinden: dat  heerlijke recept uitproberen, een uitgebreide wandeling maken met de mensen van wie we houden of lekker thuis twee wellnessdagen houden en eens extra relaxen van uw sauna of jacuzzi. Met of zonder vrienden. Moeten? Alles mag juist.
 
Wellness tips voor de kerstdagen
Wil je echt volledig ontspannen? Plan dan van te voren een heerlijke wellnesskerst bij jullie thuis. Geniet met het hele gezin van de stoom van de jacuzzi en ontspan in de sauna. Daarna lekker met z’n allen koken, of lekker makkelijk: gourmetten. Kookt iedereen voor zichzelf en hoeft u zich niet af te zonderen in de koken. Heeft u afspraken buiten de deur? Spreek dan af voor het diner en niet voor de lunch én het diner. Zo heeft u de middag lekker voor uzelf om nog even te ontspannen in de jacuzzi. Krijgt u visite en wilt u iets maken wat u nog nooit eerder gemaakt heeft? Probeer het een keer uit voordat iedereen komt eten. Zet het bijvoorbeeld het weekend voor kerst voor uw eigen gezin op tafel. Geen tijd om het van te voren uit te proberen? Geen nood. Er is niks mis met een recept dat u al eerder heeft gemaakt. Stel niet te hoge eisen aan uzelf. U wilt tenslotte zelf ook genieten van deze dagen en dat mag ook gewoon. En misschien vindt uw visite het juist wel leuk om te helpen in de keuken.
 
Wij wensen u in ieder geval fijne dagen!
 
 
Redactie Sauna & Stoom