Tips bij slaapproblemen

Tips bij slaapproblemen

Tuesday, 13 January, 2015
Relaxen in uw jacuzzi voordat u gaat slapen kan een goede invloed hebben op uw nachtrust. U gaat immers fris en ontspannen naar bed. U bent zeker niet de enige als u kampt met slaapproblemen. Verschillende ontspannen wellness momenten verspreid over de week kunnen u helpen om beter in slaap te vallen, net zoals een actieve en gezonde levensstijl, of een wellness lifestyle, dat kan. Een combinatie hiervan zou het beste zijn, maar soms zitten er gewoon te weinig uren in een week om aan alles toe te komen.
 
Wellness en slaaphormonen
Zorg overdag voor voldoende licht en zet ’s avonds geen felle lampen aan in de woonkamer. Dit zorgt ervoor dat uw biologische klok niet in de war raakt. Door vlak voor het slapen geen televisie meer te kijken geeft u uw lichaam en hersens de tijd om tot rust te komen. Op die manier kan het slaaphormoon melatonine beter aangemaakt worden door u lichaam. Een goede aanpak kan bijvoorbeeld zijn om voordat u gaat slapen, twintig minuten in uw Sundance Spa te zitten met weinig licht. Hierdoor ontspant u en slaapt u beter. Een goed verduisterde slaapkamer helpt ook om goed door te slapen.
 
Temperatuur in de slaapkamer
Het lijkt een klein detail, maar door voor een goede temperatuur in de slaapkamer te zorgen kunt u heel wat problemen oplossen. U kent vast de broeierige warmte in de zomer, waar bijna iedereen minder goed door slaapt. Door een airco op te hangen kunt u zelf de temperatuur in uw slaapkamer regelen. Bij een temperatuur van 18 à 19 graden slapen mensen het beste. Daarbij helpt het ook om de slaapkamer goed te ventileren. Frisse lucht helpt bij een goede nachtrust.
 
Lichaamsbeweging, wellness en een goede nachtrust
Lichaamsbeweging en een wellness lifestyle gaan goed samen. Dit zorgt echter ook voor een goede nachtrust. Als u elke dag een flinke wandeling maakt, na het avondeten bijvoorbeeld, en daarna ontspant in de jacuzzi of in de sauna zal dit bijdragen aan voldoende slaap.
 
Wilt u ook ’s avonds nog even kunnen ontspannen in uw eigen jacuzzi? Kom dan op de koffie en krijg persoonlijk advies over de aanschaf van een Sundance Spa.
 
 
Redactie Sauna & Stoom