Tips goede wellness-voornemens

Tips goede wellness-voornemens

Tuesday, 18 November, 2014
Heeft u al goede wellness-voornemens? Of was u er over aan het nadenken? Het duurt nog een paar weken voordat het nieuwe jaar begint, maar juist daarom is dit het goede moment om na te denken over hoe u het nieuwe jaar gezond en ontspannen begint, en vervolgens doorkomt. Bent u van plan om meer tijd door te brengen in de sauna? Is het uw goede voornemen om zelf een infraroodsauna aan te schaffen? Of wilt u juist beginnen aan uw wellness lifestyle en gaat u voor het eerst een Finse sauna bezoeken? Met deze tips begint u in ieder geval goed.
 
Tip 1: Begin nu met uw wellness lifestyle
De beste manier om uw goede wellness-voornemens vol te houden, is om er een gewoonte van de maken. Zorg ervoor dat het bij uw lifestyle gaan horen. Sterker nog: het moet uw lifestyle worden. Waarom wachten als het u alleen maar gezonder maakt? Als u er een succes van wilt maken, zorg er dan voor dat het begin januari eigenlijk al bij uw leven hoort. Wilt u bijvoorbeeld vaker rust pakken om een bezoek aan de sauna te brengen? Plan dan nu alvast een aantal van die bezoekjes in. Zet het in uw agenda, als afspraak met u zelf, dan kunt er niet omheen. Bouw deze bezoekjes op, totdat u op het aantal zit waar u in januari naar streeft. Dan bent u er inmiddels zo aan gewend dat u het niet meer zou willen missen.
 
Tip 2: Kies één goed wellnessvoornemen
Om geheel ontspannen en in de wellness sferen te blijven onder de goede voornemens, is het het beste om niet een hele waslijst aan goede voornemens te maken, maar te gaan voor één echt goed voornemen. Teveel voornemens in een keer demotiveert alleen maar, met als gevolg dat de kans groot is dat u het niet volhoudt. (als u het wel volhoudt, horen we graag uw tips!). Zorg er ook voor dat dit goede voornemen realistisch is.
 
Tip 3: wellness is ontspanning
Wellness betekent goed voor u zelf zorgen, niet alleen lichamelijk, maar ook op het psychische vlak. Regelmatig gebruik maken van de saunacabine werkt ontspannend. Hou dit in gedachte. Wees niet te streng voor u zelf, maar zie vooral het goede, leuke en ontspannende in van uw eigen voornemen. Als u zich aan uw goede voornemen houdt, beloon u zelf dan bijvoorbeeld met een weekend in een wellness resort voor twee en geniet van alle luxe.
 
Veel succes!
 
 
Redactie Sauna & Stoom