Tips: sauna en artritis

Tips: sauna en artritis

Saturday, 15 November, 2014
Een sauna sessie is heerlijk met koud en warm weer. Nu de winter voor de deur staat kijken we nog meer uit naar de warme sauna. Heeft u last van artritis of andere gewrichtspijnen? Dan zijn die koude dagen geen pretje om naartoe te leven. De warmte van de sauna kan echter wel helpen tegen deze klachten, net zoals hydromassage. We geven u een aantal tips om de koude wintermaanden iets aangenamer te maken.
 
Trek warme kleding aan bij artritis
In de wintermaanden kan de kou echt in de botten gaan zitten. Letterlijk, bij mensen die last hebben van artritis. Ze voelen het weer ook vaak aankomen, zoals regen. Het is daarom aan te raden om voor warme kleding te zorgen, zeker als u van plan bent om lang buiten te zijn. Liever te warm dan te koud.
 
Blijf in beweging
Het is, zeker in de wintermaanden, erg aantrekkelijk om warm binnen te blijven. Zorg echter wel voor voldoende beweging, zodat u de spieren en gewrichten soepel houdt. Doe dat bij voorkeur binnen in bijvoorbeeld een fitnesszaal, zodat u niet te lang door de kou hoeft te lopen of te rennen.
 
Sauna en artritis
De warmte van de sauna kan goed werken tegen blessures en is ook goed voor de soepelheid van de gewrichten. Een goede combinatie om de pijn die bij artritis hoort tegen te gaan is daarom om na het sporten de sauna  in te duiken, zodat de spieren en gewrichten kunnen ontspannen. Is er bij uw sportschool een sauna? Probeer die dan eens. Anders kan een infraroodsauna uitkomst bieden bij u thuis.
 
Hydromassage in de jacuzzi voor soepele gewrichten
Ook de hydromassage in een jacuzzi kan helpen de pijn van artritis te verzachten. Het stromende water zorgt voor een beter doorbloeding van de spieren en dat zorgt ervoor dat ze meer voedingsstoffen krijgen. Bovendien is de massage zelf erg fijn, omdat uw lichaam heerlijk gemasseerd wordt in het aangename warme water van de Sundance Spa.
 
We wensen u een fijne winter!
 
 
Redactie Sauna & Stoom