Vijf tips voor een wellnessmoment overdag

Vijf tips voor een wellnessmoment overdag

Monday, 24 November, 2014
Haal wellness naar uw eigen huis of naar het werk met deze tips. Wellness betekent goed voor uzelf zorgen. Soms lukt het niet om daar elke dag naar te leven, maar om de dagen toch ontspannen door te komen, geven we u een aantal tips.  
 
Powernap voor uw wellness
U kunt natuurlijk een kop koffie nemen als u een dipje krijgt op het werk. Maar een powernap werkt beter. Een korte powernap zorgt ervoor dat u minder stress ervaart en daarnaast verhoogt het uw productiviteit. Tien tot twintig minuten pauze nemen in de middag om even te gaan liggen is al genoeg.
 
Sporten en wellness
Juist als u moe bent van het werk is het aan te raden om een stuk te gaan wandelen of te gaan sporten. En het is extra verfrissend als dat in de buitenlucht gebeurt. U zult zich daarna wakkerder en alerter voelen zodat u relaxt de avond kan beginnen.
 
Kwartier in de sauna
Bent u de trotse bezitter van een eigen sauna? Dan is het natuurlijk heel makkelijk om heerlijk te ontspannen als u thuiskomt. Een kwartiertje in uw saunacabine is al genoeg om helemaal te ontspannen.
 
20 minuten in de jacuzzi of spa
Om helemaal bij te komen van een lange werkdag is het heerlijk om in de avond te genieten uw jacuzzi of spa. Vooral vlak voordat u gaat slapen werkt het goed om de dag even van u af te zetten. De hydromassage zorgt ervoor dat u lichaam helemaal ontspant en door de combinatie met het warme water slaapt u daarna heerlijk.
 
Uitgebreid koken
Wellness is goed voor jezelf zorgen en dus ook gezond eten. Eigenlijk geen zin meer om te koken als u ’s avonds uit uw werk komt? Zorg ervoor dat de boodschappen de dag ervoor of in het weekend al gedaan zijn. Dat scheelt ten eerste tijd en ten tweede is het ook gezellig om met z’n tweeën of het gezin uitgebreid iets lekkers te koken. Zo hebben jullie een leuke avond én heerlijk eten.
 
 
Redactie Sauna & Stoom