Warmte en calorieën

Warmte en calorieën

Warmte verbrandt calorieën

Thursday, 20 April, 2017

Warmte verbrandt calorieën. 

Heeft u het gehad met dat eeuwige trainen? Heeft u meer zin om heerlijk rond te drijven in uw hot tub, of lekker te zweten in de sauna? Doen!

Bewegen is belangrijk voor een gezonde levensstijl, maar recente research toont aan dat het niet verkeerd is om af en toe lekker lui te zijn. Men ontdekte dat het mogelijk is hetzelfde aantal calorieën te verbranden in een warm bad als met joggen. Hetzelfde geldt voor de sauna; dit heeft onder meer te maken met de verhoogde lichaamstemperatuur. 

Dr Steve Faulkner van de Longborough Universiteit is de man achter deze ontdekking. In zijn studie werd een aantal deelnemers 1 uur lang in een warm bad gezet, terwijl een andere groep 1 uur ging fietsen. Beide activiteiten verlaagden het bloedsuikerniveau en verbrandden evenveel calorieën.

– De deelnemers reageerden hetzelfde op het bad als op het fietsen. Het bloedsuikerniveau was door het bad zelfs nog wat lager als na het fietsen aldus Dr. Faulkner.

Passieve opwarming kan natuurlijk nooit fysieke activiteit vervangen, maar deze resultaten bewijzen dat warmte complementair kan worden aangewend voor een gezonde levensstijl. Geniet van uw sauna!