Wat is floaten?

Wat is floaten?

Monday, 29 December, 2014
Floaten is drijven op zout water. Er zijn steeds meer locaties waar u dit kunt doen. Wel eens gedreven in de Dode Zee? Tegenwoordig kunt u dit effect ook dichterbij huis opzoeken, want daar lijkt het op, maar dan omgeven door alle luxe die u in een wellness resort kunt verwachten. Maar wat is floaten nou precies?
 
Wat is floaten
Floaten is drijven op water met extreem veel zout. Net zoals in de Dode Zee dus, maar dan dichterbij huis. Bij floaten is het de bedoeling dat u even weg bent uit uw eigen omgeving, om volledig tot rust te kunnen komen. Het werkt goed tegen stress en voor ontspanning van het hele lichaam, omdat u geen zwaartekracht ervaart. Daarnaast werkt het, net zoals de sauna en de spa, goed tegen slapeloosheid en zorgt het voor een fit, wakker gevoel en een beter concentratievermogen. Dingen die samengaan met regelmatig ontspannen. Er wordt beweerd dat een uur floaten gelijk staat aan 4 tot 5 slaapuren.
 
Hoe werkt floaten
Om dit effect het beste te creëren is floaten iets wat u alleen doet, in een floatcabine of floatroom. Dit is om afleiding te voorkomen, om echt even tijd voor uzelf te hebben. Anders dan in een jacuzzi is de temperatuur van het water en de lucht gelijk aan uw lichaamstemperatuur, zodat u geen verschil voelt tussen water en lucht. Doordat u alleen bent en de temperatuur gelijk is aan uw lichaam, komen er geen prikkels van buiten op u af. Een ideale manier om even helemaal tot rust te komen.
 
Floatcentrum of wellness resort?
Wilt u eens iets anders dan genieten in uw Sundance Spa of sauna? Zoek dan voor uw volgende wellnessweekend eens een wellness resort op waar floaten mogelijk is, of ga naar een speciaal floatcentrum.
 
Toch liever een wellnessbeleving thuis? Kom dan langs in onze showroom in Heerhugowaard voor vrijblijvend advies.
 
Redactie Sauna & Stoom