Wat is infraroodstraling

Wat is infraroodstraling

Monday, 2 February, 2015
De infraroodcabine kan erg verlichtend werken bij spier- en gewrichtspijn. Omdat de lucht in deze saunacabine minder warm is dan in de traditionele sauna, is het ideaal voor mensen die deze Finse sauna als te warm of te benauwend ervaren. Een vraag die veel gesteld wordt is: wat is infraroodstraling precies en is het ongevaarlijk? Daar geven we graag antwoord op.
 
Wat is infraroodstraling
Infraroodstraling is een onderdeel van zonnestralen. De energie van de zon komt naar de aarde in elektromagnetische stralen. Infraroodlicht is hier een onderdeel van en dit deel voelt bij mensen aan als warmte. Deze straling dringt door de eerst huidlaag heen en verwarmd op die manier ons lichaam. De UV-straling van de zon, zit niet in de infraroodstraling die u vindt in een infraroodcabine. Hoewel het woord ‘straling’ en negatieve lading heeft is infraroodstraling geheel ongevaarlijk.
 
Voordelen van infraroodstraling
Omdat de warmte van de straling doordring in de huid is het goed tegen spier- en gewrichtspijn. Ook zorgt het voor een betere doorbloeding van het lichaam, reinigt het uw huid grondig en stimuleert het de stofwisseling. Allemaal gezondheidsvoordelen dus. Bovendien werkt het ontspannend. Als u moeilijk in slaap komt is een wellnessuurtje voordat u gaat slapen aan te raden. U komt hierdoor tot rust en dat bevordert een goede nachtrust.
 
Infraroodcabine van Tylö
Tylö heeft verschillende saunacabines met infraroodstraling. Voordat u een sauna aanschaft, vraag uzelf dan af of u gaat voor een binnen- of buitensauna, met hoeveel personen u er gebruik van maakt en hoe vaak u gebruik zult maken van de sauna. De antwoorden op deze vragen hebben invloed op de keuze voor een sauna.
 
Bent u aan het nadenken over de aanschaf van een sauna, maar zit u nog met veel vragen? U kunt natuurlijk altijd langskomen in onze showroom in Heerhugowaard voor persoonlijke advies.
 
Redactie Sauna & Stoom