winters weekendje weg

winters weekendje weg

naar de Finse sneeuw

Friday, 17 November, 2017

Winters saunaweekend in Finse sneeuwstad.

De winter is er bijna, en als u van skiën houdt is er kans dat u zoekt naar een bijzondere plaats voor de wintersport. Wel, waarom niet naar het Finse SnowVillage voor een magische winterervaring!

SnowVillage in Finland is een magische wereld van sneeuw en ijs. Ieder jaar wordt er 20 miljoen kilo sneeuw en 350.000 kilo kristalhelder ijs gebruikt om het spectaculaire SnowVillage te bouwen, elk jaar weer anders van opzet, stijl en design, en elk jaar weer verbazingwekkend.

SnowVillage beslaat een oppervlakte van zo'n 20,000 vierkante meter, en bestaat uit een sneeuwhotel, ijsrestaurant, ijsbar en ijskapel met daartussenin spectaculaire ijs- en sneeuwkunst.

Het lijkt misschien extreem, slapen in een hotel gebouwd van ijs, maar geloof me, het is niet alleen een exotische arctische ervaring, het is ook warm en knus. Lekker in een warme, comfortabele slaapzak in de stille rust van uw sneeuwkamer omringd door prachtig verlichtte ijssculpturen is een ervaring die u nooit zult vergeten.

Het sneeuwhotel heeft zowel tweepersoonskamers als kunstzinnig gedecoreerde sneeuwsuites. Tevens is er een breed aanbod van andere overnachtingsmogelijkheden, van kamers en suites tot een imposant 3 verdiepingen tellend houten "kasteel". Alle ruimtes zijn goed voorzien van alle gemakken en natuurlijk met sauna, en elke cabine heeft direct toegang tot ski- en sneeuwmobiel tracks.