Workout in jacuzzi

Workout in jacuzzi

Sunday, 13 July, 2014
Niks zo fijn als die dagelijkse tijd in uw jacuzzi of spa. Maar u kunt zich ook als herboren voelen na een workout. Door een druk bestaan even geen tijd voor allebei? Dan zit er maar één ding op: combineer de tijd in uw jacuzzi met een workout! Een soort hottub aerobics, waarbij u uw spieren traint en ook nog eens een heerlijke massage krijgt door de hydromassagejets in uw spa. Twee vliegen in een klap dus. Superhandig bij blessures ook, want doordat u in het water praktisch gewichtsloos bent krijgen uw spieren en gewrichten het minder hard te verduren dan tijdens een workout op het droge.
 
Ok, we geven toe: als u gewend bent echt fanatiek te sporten en tot het uiterste te gaan is dit geen optie. Maar voor de slimme genieter is dit pure tijdbesparing. En willen we dat niet allemaal? Om u een idee te geven van hoe zo’n workout gaat, hebben we hier een aantal oefeningen neergezet die ideaal zijn om in uw hottub uit te voeren.  
 
Oefeningen in de hottub
Terwijl u heerlijk zit en de hydromassagejets uw rug bewerken, maakt u met uw benen fietsbewegingen in het water. Goed voor de buikspieren!
Voor de kuitspieren moet u even opstaan. Ga steeds drie tot vijf seconden op uw tenen staan en daarna weer plat op de voeten. Doe dit een aantal keer achter elkaar, bijvoorbeeld vijftien keer, neem dan een halve minuut rust en begin opnieuw. Deze oefening kan ook zittend: als u met uw voeten bij de andere kant van de hottub kunt komen, is het ook mogelijk om de tenen daar tegen af te zetten.
Voor de onderarmspieren: knijp uw handen tot vuisten, hou dit drie tot vijf seconden vast. Herhaal tien keer. U kunt hiervoor ook uw vingers op de rand van de hottub leggen en als volleerd pianospeler uw vingers snel over de rand bewegen terwijl u lichte druk uitoefent.
En dan de heupen: voor de binnenkant en de buitenkant gaat u staan en zoekt u lichte steun bij de randen van uw hottub of jacuzzi. Start met uw linker- of rechterbeen en duw deze zijwaarts omhoog. Houd uw been gestrekt en uw voet recht vooruit. Herhaal dit tien keer en doe dan hetzelfde met het andere been. Doordat u tegen het water in moet duwen traint u beide kanten van het been.
 
Op deze manier kunt u verschillende fitnessoefeningen met kleine aanpassingen makkelijk in uw jacuzzi uitvoeren. Vergeet niet dat het water van uw jacuzzi warm is en dat een workout uw lichaam ook opwarmt. Ga dus niet te fanatiek van start én drink water tussendoor. Train ze!
 
Van alles op de hoogte blijven? Like ons op facebook en volg ons op twitter.
Vragen over onze producten? U kunt bij ons altijd terecht voor advies op maat (en we hebben heerlijke koffie!)
 
Redactie Sauna en Stoom