Zacht en fris water met ACE?

Zacht en fris water met ACE?

alternatief voor chloor

Saturday, 25 July, 2015
Er is nu een alternatief voor traditioneel chloorgebruik. Zout-elektrolyse met het revolutionaire ACE-systeem.

Traditionele zoutwatersystemen maken gebruik van titaniumelektrodes die enkel in staat zijn om chloor te produceren. Het ACE-systeem maakt gebruik van één vaste diamantelektrode in combinatie met twee titaniumelektrodes. De gepatenteerde diamantelektrode verhoogt de reinigingskracht, terwijl hij minder zout gebruikt en 5 verschillende reinigingsmiddelen voortbrengt in plaats van alleen chloor.

De diamantelektrode in het ACE-systeem wekt hoog-energetisch actieve zuurstof op uit water. Actieve zuurstof is de eerste manier waarop het ACE-systeem het spa-water reinigt. Zodra het water zuiver is, gaat de actieve zuurstof samen met een beetje zout nog 4 andere reinigingsmiddelen produceren: chloor, maar ook ozon, waterstofperoxide en MPS. (Houd er rekening mee dat de opwekking van MPS afhankelijk is van het feit of er pH- aanwezig is in het water.)

Zoals bij chloor in flessen/jerrycans is ook chloor die wordt opgewekt door het ACE-systeem natriumhypochloriet. Chloor in flessen bevat echter wel stabilisatoren, zoals cyanuurzuur. Als dit chloor herhaaldelijk wordt toegevoegd aan het spa-water, kan het cyanuurzuur na verloop van tijd opeenhopen en irritatie van de huid en ogen veroorzaken. Met het ACE-systeem worden er geen stabiliserende zuren toegevoegd aan het water, daardoor is het water zachter en voelt het aangenamer aan.

Het ACE-systeem reinigt het water eerst met actieve zuurstof, zonder nevenproducten op basis van chloor of broom te creëren. Deze bijproducten leiden uiteindelijk tot de sterke chloor- of broomgeur die vaak gepaard gaat met traditionele spa-waterverzorgingen. Het is minder waarschijnlijk dat u een sterke chloorgeur zult ondervinden bij gebruik van het ACE-zoutwaterreinigingssysteem.

Het ACE-systeem brengt automatisch krachtige reinigingsmiddelen voort en zorgt voor de vereiste chloorreiniger die nodig is om het spa-water zuiver en veilig te houden. Hierdoor worden de meeste van de dagelijkse of wekelijkse waterverzorgingstaken van traditionele systemen overbodig. Als spa-eigenaar blijft u uiteindelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van uw water en moet u nog steeds een aantal handelingen verrichten.

Wilt u meer weten? Dan bent u altijd welkom in onze showroom.
 
Redactie Sauna & Stoom